GØR DIN BIL FORÅRSKLAR

Foråret er på vej og det er tid til at gøre din bil klar. Vinteren har været hård mod din bil og det er derfor vigtigt at bruge et par timer på vedligeholdelse. Dette er både en fordel for dig der kører bilen, men det forlænger generelt også bilens levetid og giver ofte en større handelsværdi.

Følg disse 5 trin og få din bil gjort forårsklar:

1. Vask din bil

Giv din bil den helt store tur når den skal vaskes, så du er sikker på at vinterens salt og skidt bliver vasket af. Først og fremmest er det vigtigt, at du vasker paneler, skærme og andre lignende steder med børste og spand, da det er her vejsnavs ofte gemmer sig. Dette snavs kan ofte danne grundlag for rust, da det holder på fugten. Yderligere kan det være en god idé at håndvaske bilen, da du får vasket de mest kritiske steder og du undervejs kan opdage eventuelle småskrammer eller stenslag.

2. Se efter rust og lakskader

Når din bil er blevet vasket og er tør, bør du gå den igennem for lakskader og rust. Hvis du opdager en lakskade eller rust i et tidligt stadie, er det oftest lettere at reparere.

3. Tjek din bils væsker

Man bør tjekke sin bils væsker fra tid til anden – men i forbindelse med din forårsklargøring, bør du tjekke om der er nok kølervæske, olie og sprinklervæske på din bil. Hvis bilen mangler en eller flere af disse væsker, kan det i værste tilfælde være tegn på, at din bil lækker væske. Derfor bør du være opmærksom på eventuelt spild fra din bil.

4. Få skiftet til sommerdæk

Hvis foråret for alvor har meldt sig og der ikke er udsigt til glatte veje, kan du få skiftet til sommerdæk. Hos Au2rep kan vi monterer dine sommerdæk og sørge for, at dækkene har det rette mønsterdybde og dæktryk.

Når du skal pakke dine vinterdæk væk, er det vigtigt at du rengøre dem inden og fjerner sten og andet, der har sat sig. Yderligere bør du også se efter eventuelle skader, så du er sikret at de er klar til vinter.

5. Foretag en indvendig rengøring

Når bilen er klar udvendigt, er det tid til at gøre den rent indvendigt. Før og fremmest bør man lufte godt og grundigt ud i bilen, imens man foretager de næste step, da der har været meget fugt i luften henover vinteren. Herefter bør man rengøre de gængse ting, såsom:

  • Tør bilens indvendige flader af med en fugtig klud
  • Støvsug din bil grundigt
  • Bank bilens måtter fri for støv og andet
  • Puds bilens vinduer og spejle

Efter disse 5 step er du og din bil klar til foråret. 

Hvis du skulle opleve eventuelle skader eller oliespild, kan du kontakte os, så vi kan afhjælpe problemet.