GUIDE TIL BILVASK

Nu hvor sommeren er over os og solen skinner, hvorfor så ikke bruge lidt tid på at forkæle din bil og give den en gør-det-selv bilvask?

Her bliver du guidet til hvilke remedier du skal bruge, samt hvordan du udfører en professionel bilvask der gør din bil skinnende ren, og som gør naboen misundelig.

7 ting du skal bruge til din bilvask

For at du kan opnå en bilvask af høj kvalitet, kræver det at du har de rette remedier til dette. Derfor skal du bruge følgende:

 • Microfiberklude og -svampe – I modsætning til en almindelig klud er du sikret, at med en microfiberklud- og svamp undgår du ridser i lakken.
 • Håndklæde til aftørring – Med et håndklæde der er beregnet til aftørring gør det arbejdet lidt lettere. Sådan et håndklæde kan indeholde mere vand, og du skal derfor ikke bruge tid på opvridning.
 • Shampoo – Sørg for at du får købt en bilshampoo med god skumeffekt. Hvis shampooen skummer op fjerner den nænsomt og mere effektivt snavs og olie.
 • Insektfjerner – Specielt i sommerperioden er insektfjerner rigtig smart. Sådan et produkt fjerner effektivt døde insekter på køleren og forruden.
 • Voks – Dette gør at bilens lak bliver mere klar og føles glat. Udover de kosmetiske fordele vil voksen også beskytte imod snavs og solens UV-stråler. Voks kan både købes i voks, flydende form eller som spray. Du skal vælge en voks eller flydende form for at opnå en længere holdbarhed. Sprayen giver en hurtig glans i en kortere periode og bruges ofte ved udstilling af biler.
 • Fælgrens – Puds og plej dine fælge med en fælgrens, så de kommer til at skinne lige så meget, som resten af bilen. Brug evt. en speciel børste til fælgene, for at kunne vaske dem ordentligt rene, inden du anvender fælgrens.

Du kan anskaffe alt hvad du skal bruge af professionelle produkter til din bilvask på shop.bilvask.nu.

Sådan vasker du din bil

Her får du en overordnet guide til, hvordan du skal vaske din bil trin for trin.

 1. Først og fremmest skal du vaske fælgene og spraye fælgrens på dem.
 2. Vent et par minutter og vask herefter hele bilen med vand – specielt fælgene så fælgrensen bliver vasket af.
 3. Dernæst sprayer du insektfjerner på de områder, hvor der er mange insekter.
 4. Vent et par minutter og skyld derefter bilen grundigt.
 5. Påfør den anbefalet mængde shampoo med en microfibersvamp på hele bilen. Lad shampooen sidde et par minutter.
 6. Skyl hele bilen grundigt igennem, så der ikke er nogle sæberester tilbage
 7. Tør bilen af med det specielle håndklæde til aftørring
 8. Til slut påfører du bilvoksen med en microfibersvamp i et tyndt lag
 9. Lad voksen sidde i en times tid og tør herefter af med en ny microfiberklud.

Nu kan du køre afsted i en skinnende ren bil!