TJEKLISTE TIL BILENS LYGTER

Selvom vi går en lysere tid i møde, skal der stadig vær styr på lygterne på din bil. Hvis lyset på din bil ikke virker optimalt, kan dette skabe farlige situationer på vejene – specielt i regnvejr og tåge.

Herunder kan du følge vores tjekliste for dine for- og baglygter, så du kan ses i trafikken. Yderligere kan du også få information omkring Au2rep’s polering af lygter, så du bevarer sigtbarheden.

Tjek jævnligt alle lygter på din bil

For at sikre, at du kan ses i trafikken og du kan se andre, bør du jævnligt tjekke alle lygterne på din bil.

Forlygter

Det kan være besværligt at skulle tjekke lygterne på bilen alene. Et fif lyder på, at parkere din bil ved en større rude – eksempelvis ved et butiksvindue, så du dermed kan se genskæret af dine bils lygter i ruden.

Når du har parkeret fronten af bilen mod en rude, skal du tjekke om:

  • lyset virker i begge forlygter og om det lyser efter hensigten – det skal give dig en god kørebelysning og ikke blænde modkørende.
  • nær- fjern og parkeringslys virker.
  • blinklyset og (hvis bilen har dette) tågelygterne virker.

Hvis alle lygter virker kan du gå videre til tjeklisten for dine baglygter.

Baglygter

Endnu en gang parkere du bilen mod en større rude – denne gang med bagenden af bilen mod ruden, så du kan se genskæret i dit bakspejl.

Herefter skal du være opmærksom på, om:

  • baglygternes lys virker efter hensigten.
  • bremselyset virker, ved at bremste og sikre dig, at alle tre bremselys tænder.
  • blinklyset og tågebaglygterne virker.
  • baklyset virker, ved at sætte din bil i bakgear og sikre dig, at enten en eller to hvide lygter tændes.

Hvis du er i tvivl om dine lygter virker som de skal, kan du kontakte dit lokale værksted og få hjælp til at tjekke din bils lygter.

Få poleret dine lygter på bilen

De fleste lygter på nutidens biler består af plastik. Dette betyder også, at slitage fra solens stråler, grus og andet fra vejene gør, at dine lygter kan blive matte – specielt dine forlygter på bilen er udsatte.

Matte lygter kan resultere i, at både intensensiteten og spredningen af lyset på bilen bliver svagere. Dette vil påvirke dit udsyn når du er ude og køre. Dette er også et resultat af, at hvis dine lygter er for matte, vil din bil blive kasseret til et eventuelt syn pga. trafiksikkerheden.

Løsningen på matte lygter er nødvendigvis ikke nye lygter. Du kan oftest få poleret din lygter, så de ser ud som nye – og dette er et meget billigere alternativ.

Lygterne før og efter, at de er poleret hos Au2rep

Her kan du se en forlygte på en bil før og efter en polering. Polering af forlygterne sikrer, at du kan ses i trafikken og at du som billist kan se andre.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud hos Au2rep i Sorø og få poleret lygterne på din bil.