SÅDAN TØMMER DU BILENS VISKERBRØNDE

Når efteråret rammer og bladene falder af træerne kan disse ende i din bils viskerbrønde. Hvis du ikke får tømt viskerbrøndene kan brøndene ende med at tilstoppe. Dette kan føre til vand i bilen og i værste tilfælde i ledningsnetværket.

Hvad er en viskerbrønd?

Viskerbrøndenes funktion er, at føre det vand du visker af bilens forrude, væk fra bilen.

Under kølerhjelmen har du en viskerbrønd i bunden af både venstre og højre hjørne af din forrude. Disse kan være dækket af med et gitter i plast, som bør tage det værste snavs. Men man kan risikere, at der stadig får sneget sig noget forbi gitteret.

Sådan tømmes viskebrøndene

Hvis der kommer blade og snavs i viskerbrøndene og man ikke tømmer dem, kan det i værste tilfælde betyde at de bliver tilstoppet. Herunder kan du se en viskerbrønd, som er stoppet til med blade og snavs – og hvad der kan ske, når uheldet er sket:En tilstoppet viskerbrønd

Når vandet siver ind i bilen

Hvis brøndene bliver tilstoppet kan vandet fra forruden ikke føres væk fra bilen og ender i stedet inde i bilen, samt i bilens ledningsnet. Derfor er det vigtigt at tømme viskerbrøndene fra tid til anden. Det gør du således:

  1. Som nævnt tidligere har nogle biler gitter for viskerbrøndene og andre har ikke. Hvis din bil har gitter skal du først fjerne dette fra viskerbrønden, før du kan tømme dem. Hvis din bil ikke har gitter kan du gå direkte videre til punkt 2.
  2. Fjern blade og snavs som ligger viskerbrøndene.
  3. Fjern eventuelle blade og snavs fra drænhullet, som er længere nede i viskerbrønden.
  4. Sæt gitter på viskerbrønden igen, hvis din bil har dette.

Herefter kan vandet frit løbe væk fra bilen igen.

Så pas godt på din bil og tøm viskerbrønden i ny og næ – Specielt nu hvor efteråret rammer og bladene falder af træerne