ER MIN BIL KLAR TIL PERIODISK SYN I SORØ?

Hvornår skal min bil til bilsyn?

Skal din bil snart til periodisk syn? Om du har en ny eller gammel bil, er det altid en god idé at være opmærksom på en række forhold, inden du kører bilen til syn.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt din bil bremser fejlfrit, om lyset er indstillet korrekt eller noget helt tredje, så bestil en tid på værkstedet i Sorø for at få tjekket bilen igennem.

Først og fremmest skal din bil synes hver 2. år. Hvis du for nyligt har købt en ny personbil skal den synes 4 år efter, at bilen er blevet indregistreret første gang. Derefter skal den også synes hvert 2. år.

Du kan se hvornår din bil sidst har været synet på færdselsstyrelsens hjemmeside.

Tjek følgende inden dit besøg hos synshallen i Sorø

Lys og lygter
Virker alle bilens lys og lygter? Du skal tjekke samtlige af bilens lygter såsom nær- og fjernlys, positionslys, bag- og baklys, stop- og nummerpladelys, samt tågelys. Lyset skal være indstillet korrekt og glassene på lygterne skal være intakte.
Dæk
Dine dæk skal være intakte og ikke have særpræget revner. Yderligere skal de have et dækmønster med en minimumshøjde på 1,6 mm, for at bilen kan gå igennem syn. Selvom at bilen kan synes med et dækmønster på 1,6 mm anbefaler vi, at man som minimum har 3 mm dækmønster på sine dæk. Ellers vil du opleve at dit vejgreb bliver markant nedsat og det mindsker sikkerheden.
Rust
En bil med for meget rust i de bærende dele, såsom i svingarme, fjedersskåle, forbro, vanger og støddæmpertårne, vil ikke kunne gå igennem syn. Det kan være svært selv at vurdere, hvorvidt det er for meget rust i en af ovenstående dele. Du kan eventuelt kontakte dit lokale autoværksted, som kan vurdere det for dig.
Ruder
Det vigtigste i forhold til dine ruder er, at du har fuldt udsyn – specielt ud af forruden. Der bør ikke være for mange stenslag eller generelle skader på forruden som kan forringe udsynet. Vi anbefaler at få repareret stenslag hurtigst muligt. Dermed undgår du, at skaden udvikler sig og i værste tilfælde at ruden går helt i stykker.
Instrumenter
Når du sidder i bilen bør du tjekke om dit horn virker, kører vinduesviskerne som de skal og virker sprinklerne, virker bilens advarselsblink og virker lamperne i instrumentbrættet.

Hvis en af ovenstående ikke virker korrekt, bør du få lavet dette inden det periodiske bilsyn.

De fleste af ovenstående punkter kan du selv tjekke inden et bilsyn. Der vil være dele på bilen, som du ikke selv kan få adgang til eller ikke har mulighed for at tjekke op på. Hvis du er i tvivl om hvorvidt din bil kan gå igennem syn, kan du kontakte din lokale automekaniker og få tjekket bilen.

Til vores kunder, der har behov et bilsyn i Sorø, så anbefaler vi naturligvis Au2syn. Vi har delt lokaler med synshallen Au2syn siden august 2017.