SÅDAN BRUGER DU STARTKABLER

Det er altid en god idé at have startkabler i sin bil, i tilfælde af at uheldet skulle være ude. Du kan i dette indlæg blive klogere på startkabler, hvornår du skal bruge dem og hvordan de anvendes. Så er du klar hvis din bils batteri skulle blive fladt.

Hvornår skal jeg bruge startkabler?

Hvis du oplever at din bil ikke vil starte, kan det generelt være en god idé, at starte med at prøve at give batteriet strøm. Medmindre den lyser i bilens advarselslamper og fortæller dig, at der er andet galt.

Hvis din bil ikke vil starte i kulde og/eller fugtigt vejr, kan dette også være et tegn på, at det er batteriet der driller – specielt hvis batteriet er af ældre dato.

Vær opmærksom på at det ikke er alle bilmodeller, hvor man kan anvende startkabler. Dette kan du se i din bils instruktionsbog. Hvis du er i tvivl om du kan anvende startkabler på din bil, skal du kontakte dit værksted eller vejhjælp.

Sådan vælger du startkabler

Der er rigtig mange startkabler på markedet og det kan være en jungle at finde rundt i. Vi anbefaler, at man går efter et startkabel der er langt, så det er let at montere fra den ene bil til den anden.

Desuden er tykkelsen på ledningerne også en faktor der spiller ind. Jo tykkere ledningerne er, jo flere ampere kan løbe igennem og jo større biler kan der startes.

Hvis du skal ud og købe startkabler af god kvalitet kan du besøge Au2parts i Ringsted. Her kan du også få råd og vejledning til de rette startkabler til din bil.

Sådan anvender du startkabler

Først og fremmest skal du finde en, der kan assistere dig med sin bils batteri. Herefter bør I parkere så jeres batterier vender mod hinanden. Herefter følger du nedenstående guide:

  1. Du sætter det røde kabel på det røde plus pol på begge biler. Vær opmærksom på, at du får sat det korrekt på og ikke får byttet rundt på det røde plus og det sorte minus, da dette kan resultere i en kortslutning.
  2. Nu sætter du det sorte kabel på den bil der skal give strøm, på det sorte minus pol. Derefter monterer du det sorte kabel på den bil der skal modtage strøm, på det særlige stelpunkt (se ovenstående illustration, for at se hvordan bilerne forbindes). Hvis din bil ikke har dette stelpunkt skal det monteres på motorens stelforbindelse eller på batteriets sorte minus pol.
  3. Start den bil som skal give strøm og vent cirka i et minut. Vær opmærksom på, at startkablerne ikke bliver klemt i motoren.
  4. Start den bil som skal modtage strøm. Når bilen er startet fjernes det sorte kabel fra bilen der skal modtage strøm, hvorefter det fjernes fra den bil der skal give strøm.
  5. Gentag ovenstående med det røde kabel; Fjern først kablet fra bilen der modtager strøm, hvorefter det også fjernes fra bilen der giver strøm.

Når bilen er klar til at køre igen, bør du kører i en halv time, for at dit batteri kan blive ladet op.

 

Startkabler au2rep

Hvis du oplever at din bil ofte har svært ved at starte, bør du eventuelt få skiftet batteriet. Kontakt os for en uforpligtende pris.