PAS PÅ FUSK MED KILOMETERTÆLLER

Når du er på jagt efter en brugt bil er det ofte afgørende for bilens pris, hvor mange kilometer bilen har kørt. Yderligere har antallet af kørte kilometer også en indvirkning på bilens stand.

Derfor ser man sommetider, at der bliver fusket med kilometertælleren, så bilen virker nyere eller i bedre stand. Dermed betaler du som køber mere for bilen, end hvad den reelt set er værd.

Kilometertallet er også vigtigt for dig som køber på længere sigt. Når bilen har kørt et bestemt antal kilometer, er det ofte tid til enten service, udskift af sliddele mv. Derfor kan du risikere at betale for meget for bilen, samt være tættere på en reparation eller service, end du havde regnet med.

Herunder giver vi dig 4 tegn på, at der er blevet fusket med kilometertallet.

Sådan tjekker du om kilometertallet er troværdigt

  • Slid på dele – Oplever du, at der er forholdvis meget slid på dele af bilen, som ikke stemmer overens med de kørte kilometer? Dette kan være på bilens rat, sikkerhedsseler, dørhåndtag, gearstang og pedaler.
  • Motorrum – Sommetider er der forskellige mærkater i motorrummet, der viser hvornår der er skiftet motorolie, bremsevæske, kølemiddel mv. På disse står der hvilken dato der eksempelvis er skiftet motorolie, og hvor mange kilometer bilen har kørt, da det blev skiftet.
  • Sidste syn – Tjek op på hvor mange kilometer bilen havde kørt, sidst den blev synet. Du kan se hvornår bilen sidst er blevet synet og se antal kilometer på trafikstyrelsens hjemmeside. Hvis bilen siden da har kørt få eller slet ingen kilometer, kan dette være endnu en indikator på, at der er fusket med kilometertallet.
  • Servicehæfte – Hvis der er et servicehæfte i bilen og dette er udfyldt, vil du kunne se hvor mange kilometer bilen har kørt ved hvert service. Hvis antallet af kørte kilometer ikke er steget (eller kun er steget meget lidt) fra service til service, kan dette være endnu et tegn på fusk.

På vores autoværksted i Sorø kan du få tjekket den brugte bil igennem, inden du køber den. Ved gennemgang kan vi se, om der er noget der skal laves på bilen og dermed er du bedre stillet i en eventuel forhandling.

Kontakt os og hør mere om gennemgang af brugt bil.