HUND MED I BILEN OM SOMMEREN

Vi begynder så småt at nærme os solrige og varmere tider – og specielt i bilen kan der blive rigtig varmt på en bagende sommerdag.

Hvorfor er varmen hårdere for hunden?

Det er ikke kun til gene for os mennesker, når man opholder sig i en varm bil. Specielt hunde kan blive meget påvirket af denne varme, da de har sværere ved at komme af med varmen.

Vi mennesker sveder varmen ud gennem kroppen, hvor hunden kun kan komme af med varmen gennem munden og trædepuderne. Hvis du samtidig efterlader hunden i en varm bil, kan dette blive kritisk for dens ve og vel.

Tips til at have hund i bilen

Det eneste tip vi har er, at man ikke efterlader sin hund i en parkeret bil, på en varm sommerdag. Det er bedre for at hunden at blive hjemme, hvor der er køligere og den har frisk vand – også selvom din intention er, at stille bilen i skyggen. For bilen bliver stadig varm og solen flytter sig hurtigere, end man regner med.

Derudover stiger temperaturen med 10-15 grader hvert kvarter i en parkeret bil – også selvom vinduerne i bilen er åbne. Så hvis du eksempelvis efterlader din hund i bilen en dag det er 20 grader udenfor, så kan temperaturen i bilen stige til op mellem 40-45 grader på en halv time.

Derfor bør du lade din hund blive hjemme, hvis du har intentioner om, at skulle parkere bilen og ikke have din hund med ud.

Hvis uheldet skulle være ude, skal du føre hunden i skygge, give den vand og kølige omslag, samt kontakte dyrlægen.

Gør køreturen behagliere for dig og din hund

Hvis du skal på tur med din hund i sommervarmen, og formålet er at du skal have din hund med ud (og den ikke skal vente i bilen), kan du gøre turen mere behagelig for jer begge.

Dette gør du ved, at sikre at din bils aircondition virker til fulde. Ved at få foretaget et airconditionservice hvert andet år sikrer du, at du altid har den fulde køleeffekt i din bil.

Udover fordelen ved, at man altid kan opnå en behagelig temperatur til sig selv og sin hund i bilen, så sikrer du også at dit aircondition ikke går i stykker. Hvis du kører med et for lavt kølemiddel, vil dette slide på systemet og i sidste ende kan dette resultere i dyre reparationer.