BEVAR GARANTIEN PÅ DIN NYE BIL

Vidste du, at du som ejer af en ny bil bevarer din fabriksgaranti, selvom du ikke får den repareret og serviceret hos sælgers eller importørens værksted?

Du bevarer din garanti hos frie værksteder

Du må som udgangspunkt selv vælge hvilket værksted du vil benytte dig af, når din bil skal repareres og serviceres. Du kan køre den til et autoriseret værksted eller vælge at få den lavet hos et frit autoværksted som Au2rep.

Importøren af din bil må ikke kræve, at din nye bil skal serviceres hos deres egne mærkeværksteder, for at din garanti skal gælde. De kan dog kræve, at du skal overholde bilens serviceplan og at du skulle kunne bevise, at du har vedligeholdt din bil korrekt og efter bilens servicebog.

Derfor er det vigtigt at vælge et frit autoværksted der giver dig den korrekte dokumentation for, hvornår bilen er serviceret og hvad det indebærer.

Hvis du skal benytte dig af din reklamation eller garanti kan bilforhandleren også kræve, at du kan forelægge dokumentation for eventuelle tidligere reparationer. Denne dokumentation skal indeholde hvad der er blevet lavet på bilen, samt hvilke reservedele og væsker der er blevet anvendt.

Dette kan dit frie værksted hjælpe dig med, når du får foretaget en bilreparation. Her kan du få en faktura på dele og væskedele der er blevet anvendt, samt det arbejde der er blevet lavet og et eventuelt arbejdskort.

Hvad er et frit værksted?

Frit værksted (også kaldet uautoriseret eller ikke-autoriseret værksted) er et værksted der ikke er tilknyttet en importør af et specielt bilmærke eller til en bilforhandler.

Et frit værksted kan reparere og servicere alle bilmærker. Desuden kan et frit værksted, i samarbejde med bilejeren, selv vælge om de vil anvende originale eller uoriginale dele. Et frit værksted eller uatoriseret værksted kan også servicere alle bilmærker efter producentens forskrifter. Spørg eventuelt dit værksted om det foretager serviceeftersyn efter producentens forskrifter, inden du bestiller tid til service

Hvornår kan jeg ikke køre min bil til et frit værksted?

Der er få situationer hvor du ikke kan få din bil repareret eller serviceret hos et frit værksted. Dette er situationer hvor du skal benytte dig af din reklamationsret, fabriksgaranti eller eksisterende serviceaftale.

Hvis reparationen er helt eller delvist dækket af din reklamationsret skal sælgers værksted udføre reparationen.

Hvis reparationen er dækket af fabriksgarantien skal den udføres på importørens mærkeværksted.

Hvis du har oprettet en serviceaftale hos værkstedet, skal serviceringen foregå på det værksted, hvor aftalen er indgået.