5 FORDELE VED MOTORRENS

Du har aldrig hørt om motorrens før?

I bunden af artiklen finder du alle fordelene ved en motorrens, men hvis du ikke har hørt om motorrens før, så find ud af hvornår og hvorfor, at din motor bør renses.

Tegn på, at din motor skal renses

  • Bilen trækker dårligt
  • Du skal tanke oftere end førhen
  • Motorgangen i bilen virker ujævn
  • Der er sod og sort røg i udstødningen

Hvorfor skal motoren renses?

Hvis du ikke får foretaget en motorrens på din bil, vil motoren sode til over tid. Dette resulterer i, at du vil køre kortere på literen, du vil opleve en langsommere acceleration og din bil vil forurene væsentligt mere. Derfor har din bil behov for en motorrens fra tid til anden.

Selv hvis du har en nyere bil er en motorrens nødvendig. Rent faktisk tilstoppes motoren hurtigere i nyere biler end i ældre biler.

Dette skyldes, at de nyere biler er udstyret med tekniske systemer, der reducerer CO2-udledningen ved at genanvende en del af udstødningsluften. Dermed sendes store dele af forureningen tilbage i motoren og der opstår en ophobning af sod og smuds inde i motoren.

Hvad er en motorrens?

Kort fortalt er en motorrens en indvendig dybdegående rens af din bils motor. Vi foretager en motorrens ved at koble WAC-rensemaskine til bilens motor. Herefter sendes der rensevæske ind i motorens indsugningsystem, mens bilen kører med høje omdrejninger.

Rensevæsken er en kemisk væske, som effektivt fjerner affaldsstoffer og sodaflejringer.

Herudover kobles der også en WIC-maskine til bilens dyser. Denne renser indsprøjtningssystemet samt dyse spidser.

Vi anbefaler at din bil får en motorrens hvis den er ældre end et år. Herefter bør din bil få en motorrens ved hver 30.000 km for benzinbiler og ved 60.000 km for dieselbiler.

På billedet ser du vores Würths rensemaskine. Denne er mere effektiv end andre rensemaskiner på markedet. Det skyldes, at der bruges en rensevæske til rengøring i dybden, som fjerner sod og andre urenheder langt bedre end andre maskiner.

motorrens au2rep
motorrens au2rep 2

5 fordele ved motorrens

Øget trækkraft og forbedret acceleration

Hvis du får renset din motor vil du opleve en øget trækkraft, samt en forbedret acceleration.

Færre uventede og dyre reparationer
Hvis du får foretaget en motorrens på din bil, vil du kunne undgå at partikelfiltret stopper til. Dermed undgår du, at skulle betale for et nyt filter og et uventet værkstedsbesøg.

Mindre forurening
En ren motor forurener mindre. En motorrens vil sørge for, at din bils brændstofsystem er renset for sodaflejringer, hvilket giver en renere udstødning.

Længere levetid på din motor
En øget trækkraft og en bedre acceleration giver ikke blot en større køreglæde, men vil også forlænge motorens levetid. En ren motor vil opleve en mindre belastning fra motorens centrale dele.

Bedre brændstoføkonomi
Hvis du lader din bils motor sode til vil dens ydeevne automatisk forringes. Dette resultere i, at bilen kører kortere på literen og bruger mere brændstof, end hvad der er nødvendigt.